Bezglutenowe kokosanki

W pewien sobotni wieczór chodziło za mną coś słodkiego. Zajrzałam do szafy a tam paczka wiórków kokosowych, w lodówce jajka.. Pomyślałam o tak! Kokosanki! I 30 min później zajadaliśmy się z Filipem słodkimi kuleczkami i oglądaliśmy Indiana Jonesa 🙂

Składniki:
2 szklanki wiórków kokosowych (całe opakowanie 200g)
2 białka
1/3 szklanki cukru

Wykonanie:
Białka zmiksować, dodać cukier i miksować dalej na sztywna pianę, wsypać wiórki i dokładnie wymieszać. Wyłożyć łyżką na natłuszczoną lub wyłożoną papierem blachę i uformować małe kulki. Piec w nagrzanym uprzednio do 190• piekarniku przez 15-20 min.

Reklamy

One thought on “Bezglutenowe kokosanki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s