Kolby kukurydzy z masłem ziołowym

Można zajadać jako osobną przekąskę lub jako dodatek do dania głównego. Ja przygotowywałam do faszerowanych papryk na wieczór meksykański 😉
IMG_0050Składniki:
kukurydza x 4
masło (w temp. pokojowej, żeby było łatwiejsze w smarowaniu)
zioła prowansalskie
patyczki szaszłykowe

Zaledwie 5 minut pracy:
Kroimy kolby na pół i każdą część nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Wkładamy do wrzącej wody i gotujemy 3-4 minuty. Smarujemy masłem i posypujemy przyprawami.
FullSizeRender_1_2

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s