Razowe muffiny z gruszką posypane migdałami

Muffiny to prosty w wykonaniu, smaczny i ładnie prezentujący się deser. Lubię do nich dodawać świeże owoce, dzięki czemu robią się przyjemnie wilgotne.
IMG_0421

Składniki suche:
2 szklanki mąki razowej żytniej
1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
+ garść blanszowanych migdałów
Miska pierwsza:
Mieszamy składniki suche bez migdałów
RAZOWE MUFFINY Z GRUSZKĄ1
Składniki mokre:
1 mały jogurt naturalny
1 jajko
1 szklanka mleka
5-6 łyżek miodu
2 starte gruszki
Miska druga:
Mieszamy wszystkie składniki mokre
RAZOWE MUFFINY Z GRUSZKĄ12

Miska pierwsza –> Miska druga:
Składniki suche dodajemy do składników mokrych. Dokładnie mieszamy. Przelewamy do foremek i posypujemy na wierzchu migdałami. Papierowe foremki warto natłuścić oliwą lub masłem, bo muffiny mogą się przykleić. Pieczemy ok. 30-35 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
RAZOWE MUFFINY Z GRUSZKĄ122

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s