Muffiny marchewkowe na słono (bezglutenowe)

Był Marchewkowy krem z curry i mleczkiem kokosowym, a do niego idealnie komponują się muffiny marchewkowe. Błyskawiczne w wykonaniu, smaczne i wygodne, żeby zabrać ze sobą na drugie śniadanie albo przekąskę 😉
Potrzebujemy (na 12 muffin):
2 starte marchewki
1 szklanka mąki ryżowej (może być pełnoziarnista, tylko wtedy wersja z glutenem)
1 jajko
1 mały jogurt naturalny
szczypta cynamonu, soli i sody oczyszczonej
Muffiny marchewkoweTylko 10 minut pracy 😉*
Mąkę mieszamy z cynamonem, solą i sodą. Dodajemy starte marchewki, jajko, jogurt i dokładnie mieszamy. Wykładamy do foremek i pieczemy ok. 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

*Na zdjęciach produkcja ciasta z podwójnej porcji 😉

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s