Czekoladowy budyń jaglany

Słodkie, sycące i jakże zdrowe! Na śniadanie, na kolację – jak kto woli 🙂 Zapraszam Was na czekoladowy budyń jaglany z bakaliami.
Beznazwy-2
Składniki na 1 porcję:                                         dodatkowo do podania:
3 łyżki kaszy jaglanej (45g)                                1/2 łyżki płatków migdałowych
1/2 szklanki mleka (125ml)                                1/2 łyżki suszonej żurawiny
1 łyżeczka kakao (5g)                                          1/2 łyżki orzechów włoskich
1 łyżka miodu (24g)
Beznazwy-3
Kaszę przepłukujemy dwukrotnie wodą (żeby się pozbyć goryczki), zalewamy mlekiem i gotujemy ok 7-8 min. W razie potrzeby dolewamy wody. Ugotowaną kaszę mieszamy z kakao oraz miodem i blenderujemy na gładką masę (jak będzie za gęste można dodać wody). Przekładamy do miseczki i na wierzch posypujemy żurawiną, orzechami i płatkami migdałów.

1 porcja budyniu z bakaliami to ok. 400 kcal
1 porcja budyniu bez dodatków to ok. 320 kcal

Reklamy

One thought on “Czekoladowy budyń jaglany

  1. Rewelacja… 👍👍👍 Właśnie zrobiłam i zjadłam i teraz często ten budyń będzie gościł w moim jadłospisie 😊 Zamiast podanych bakalii i miodu, dodałam 3 daktyle i wyszło pyszne i słodkie jedzonko 😊👍

    Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s