Bananowe placki owsiane z orzechami

Szybki i smaczny a jednocześnie zdrowy i okazały posiłek? Voila 🙂 Bananowe placki owsiane z orzechami polecają się na weekendowe śniadanie do łóżka.
Beznazwy-1.jpg
Składniki (1 osoba=3 placki=ok. 450kcal)
3 łyżki płatków owsianych (60g)
1 jajko (51g)
1 banan (120g)
1 łyżka orzechów włoskich (10g)
+ do posypania owoce/miód/konfitura etc
1.jpg
Wykonanie
Płatki owsiane mielimy blenderem na proszek i przesypujemy do większej miski. To samo robimy z orzechami i dosypujemy do zmielonych płatków. W blenderze miksujemy banana na papkę (lub widelcem jeśli jest miękki) i też dodajemy do reszty. Na koniec do wszystkich składników wbijamy jajko i mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni (na teflonie nie ma potrzeby dodawać tłuszcz) z obu stron, aż placki się zarumienią. Podajemy z (ciepłymi) owocami.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s